Doğru Bildiğiniz Yanlışlar
Çoğumuz öğrenimi ailemizden,arkadaşlarımızdan veya okuduklarımızdan sağlıyoruz.İster istemez bilinçaltımız bunları doğru ya da yanlış olduğunu sorgulamadan kabul ediyor.Bilinçaltı mucizevi bir sınırsız depo kaynağı ve biz çoğu zaman çok gereksiz yada yanlış bilgileri kendimize kabul ettiriyoruz.Bende bunun üzerine dikkatimi çeken bazı şeyleri sizlerle de paylaşmak istedim.
1.'Yarasalar Kördür'
Evet arkadaşlar yarasalar kör değilmiş.Aksine çok iyi görüyorlarmış.Koku duyguları çok fazla geliştiği için gözlerini pek kullanmazlarmış bu yüzden gözlerini tam açmıyorlarmış.Eskiden barut yapımında yarasa dışkısı kullanılırmış.
2.'Boğalar Kırmızıdan Nefret Eder'
Boğalar kırmızıdan falan nefret etmez.Renk körü oldukları için matadorların örtü hareketlerini birer tehdit olarak algılıyorlar ve o yüzden saldırıyorlar.
3.'Japon Balıklarının Hafızası 3 Saniyedir'
Buna çok şaşırdım arkadaşlar.Çünkü benim balıklarım hiç doymazdı.Bu yüzden hep derlerdi ki balıklar 3 saniye sonra unuturlar.Ama aslında öyle değilmiş.Uygun ortamda incelenen Japon balıklarının 4.5-5 ay süren güçlü hafızaları varmış.
4.'Yutulan Sakızın Sindirilmesi 7 Yıl'
Bu tamamen hurafeymiş.Şeker ve nişastası emilen sakız vücuttan direk dışarı atılırmış.Sadece çok sık bir şekilde yutarsanız bu biraz sindirim sisteminizi bloke eder ve bağırsaklarınızın çalışmasını yavaşlatır.Ama kesinlikle bir zararı yoktur.
5.Makarna Haşlamadan Önce Dökülen Yağ
Öğrenci olduğumuz halde çok fazla tüketmiyoruz ama genellikle makarna yapmadan önce suyuna tuzu,yağı eklerdik ardından orta ateşte makarnayı haşlardık.Geçenlerde sıvı yağ koymadan yaptım hem daha lezzetliydi hemde sindirimi de daha kolaydı.Yağ sadece suyun taşmasını önlüyormuş.Herhangi bir başka amacı yokmuş.
6.'Ne olursan ol yine gel'
Evet arkadaşlar hepimiz bu sözün Mevlana'ya ait olduğunu biliyorduk.Ama aslında değilmiş.
Bu söz Ebu Said-i Ebu’l-Hayr adında bir şaire aittir.
7.Kurbağalardan Siğil Bulaşmaz
Evet arkadaşlar kurbağalardan siğil bulaşmazmış.Ama siğil olan biriyle tokalaşmanız bile siğile neden olabilir.Zamanında insanlar kurbağaların siğile benzeyen yapıları olduğunu söylemişler.Fakat bu yapılar yırtıcılardan korunma amaçlı zehir ya da buna benzer salgılar üretmek için bulunuyormuş.Korkmayın Türkiye'de zehirli kurbağa yok denecek kadar azmış.Yani elinize siğil bulaştıysa sorumluluğu kurbağalara atmayın. *-*
İnşallah sizin içinde yanlış olanlar doğrulara dönmüştür...
İlginç :)
YanıtlaSilYorumunuz için teşekkürler *-*
Sil